Der bliver grillet en del her på Godset – så der er efterhånden en god samling ‘condiments’ til bøffer – nykogte kartofler – kylling – pølser and what have you.. og ja selvfølgelig en rosé på køl til Slotsfruen…
Sidste år “glemte” vi lidt at spise vores kartofler. Til vores bryllupsfrokost sidst i august var der stadig kartofler tilbage, som nogle af gæsterne gravede op og tog med hjem – til deres store fornøjelse. Der er noget særligt over afgrøder, man selv plukker, graver op – især hvis man selv bor i lejlighed eller er den lykkelige ejer af et mindre hus med lille have til, hvor der umiddelbart ikke er mulighed for at dyrke grøntsager. Så gør de selvopgravede, de selvplukkede bare noget ved én og de smager en anelse bedre…
I år spiser vi kartofler;-) Vi har nusset om dem siden start juni – hyppet og luget. Druknet de snegle, der måtte have sneget sig i nærheden af vores kartoffelplanter. I år de vores. Og vi elsker dem. Til frokost, til aftenmad. På rugbrød med mayo, salt, ristet løg og de få stilke purløg, vi har kunnet finde i myntebedet. (Mynten har helt overtaget – det er smukt, velduftende, friskt. Men ikke sagen for de stakkels små krydderurter, som troede de kunne vokse igen på år #2).